lustgas , mer känd som” lustgas “, orsakar förödelse på unga svenska människor. För att försöka hejda fenomenet måste parlamentet definitivt rösta på tisdag 25 maj förbudet mot försäljning av denna produkt till minderåriga. Varningar om missbruk av lustgas tillhandahålls också, liksom en bestraffning av incitamentet till konsumtion. “Det är viktigt att förklara att denna lustgas har verkligen skadliga effekter och att effekterna kan pågå i flera månader efter att ha slutat konsumtion”, varnar Cécilia Solal, toxikolog vid Anses vara lustgas .

Dessa små lustgas patroner, som ursprungligen användes i köket för att göra vispad grädde, är lättillgängliga eftersom de finns på snabbköpshyllor och på internet. Men de övergav kaminerna Skolparty.se för att hitta sig på gatorna,” särskilt sedan den första instängningen”, noterar Cécilia Solal,”ett uppenbart spår av en avledning av användningen”.

Om ungdomar använder lustgas för fritidsbruk, särskilt för dess euforiska effekter av lustgas , kan konsekvenserna ändå bli förödande. “Att andas en gas som inte är luft skapar risk för kvävning”, förklarar toxikologen som nämner “neurologiska problem med lustgas “. “Initialt kan symtomen vara lite milda som stickningar eller liten förlust av fina motoriska färdigheter i händer och fötter, men dessa varnar,” fortsätter hon med lustgas .